Een stijlvolle corsage

Een corsage is een stijlvol onderdeel van de bruiloft. Het is een mini bloemstukje waarin de persoonlijke smaak, kleur en stijl van het bruidspaar in terug te vinden is. Het dragen van een corsage is een oude traditie. De bruidegom draagt zijn corsage gewoonlijk ter hoogte van zijn borst, dicht bij het hart. Voor de bruid zijn er verschillende mogelijkheden om een corsage te dragen en dat geldt ook voor de bruiloftsgasten.

Wie draagt een corsage

Uiteraard bepaalt het bruidspaar wie er een corsage draagt. Soms is het de bruidegom en de naaste familie, maar soms ook alleen de bruid en bruidegom en eventueel de bruidskinderen. Op andere trouwerijen zijn alle gasten voorzien van een corsage.

De bruid kiest er soms voor om geen corsage te dragen en alleen haar bruidsboeket bij zich te hebben. Toch kan een corsage als afgeleide van het bruidsboeket extra cachet geven. Denk aan een polscorsage of een corsage in het haar. Corsages voor bruidskinderen zijn altijd schattig.

Hoe draag je een corsage?

Corsages worden altijd links gedragen, zowel bij de dames als bij de heren. Dat is de enige overeenkomst, want hoe je hem draagt verschilt wel.

Dames dragen de corsage tamelijk hoog bij de schouder, op de plek waar je ook een broche zou spelden. De bloem of bloemen wijzen naar beneden.

Heren dragen hun corsage met de bloem of bloemen omhoog, dus met het steeltje naar beneden. Heeft de man een colbert aan, dan wordt deze op de linker revers gespeld. Een herencorsage is vaak iets groter dan die van de dame

Polscorsages zijn prachtig en heel elegant. Ben je rechtshandig, dan is een corsage om de linkerpols heel mooi. Waarschijnlijk wordt het bruidsboeket dan met de rechterhand gedragen en is de polscorsage links een apart item dat iets verder weg is van het bruidsboeket.

Haarcorsages zitten vaak vast aan een diadeem, een haarkam of zijn vastgestoken met schuifspeldjes. Het hangt helemaal af van de keuze van de bloemen en de grootte van de corsage op welke manier het wordt vastgemaakt.

Bruidskinderen stelen sowieso al vaak de show op een trouwerij, maar dragen ze bloemen dan is het helemaal hartveroverend. Bruidskinderen kunnen kleine boeketjes dragen of bloemenmandjes met al dan niet rozenblaadjes waarmee ze kunnen strooien. Haarcorsages zijn altijd een heel lief gezicht en jongens zijn hele heren met een corsage.

Wij adviseren graag bij het kiezen van de mooiste corsages die passen in de stijl van de trouwdag en de persoonlijkheid van het bruidspaar. Maak gerust een vrijblijvende afspraak omdat we veel meer kunnen vertellen en laten zien.